"Uw gids in de Alpen"

Bibian en Dieter

Toeren met dé begeleider in de Alpen: Motortour!

Als alleenrijdende vrouw is het prima gaan en staan, maar mijn passie, de kleinste colletjes in de bergen van de Pyreneeën en de Alphen rijden is niet verantwoord. Dus op zoek naar een motormaatje stuitte ik via het Goldwingforum NL op een mooie aanbieding van William van Amstel. Na wat heen en weer gemail en persoonlijk kennis gemaakt te hebben was mijn beslissing snel genomen. 2015 werd mijn motorjaar en ik zou met William in zijn geliefde Karinthië gaan toeren. William zorgde voor een betaalbaar Pension (Rachoi) met een uitstekende keuken gerund door Günther en Laura. Ik zou binnendoor naar Wertschach toeren om vanuit daar samen met William routes te rijden in Karinthië, Italië en Slovenië.

In mijn enthousiasme deelde ik dit natuurlijk met familie en vrienden, waarop een Belgische motorvriend, Dieter, getriggerd werd. Na wat wikken en wegen hebben we besloten deze reis samen te gaan maken, Oostenrijk here we come!

Na wat gestoei met Basecamp lukte het mij om leuke routes door Duitsland te maken, de hotelletjes werden geboekt en de reis kon beginnen. Dieter en ikzelf hadden nog nooit samen gereden, maar merkten al snel dat dat heel soepel en vanzelf ging. Dieter rijdt een zwarte Goldwing 1500 en ikzelf een witte Goldwing 1500 SE. Een prachtig plaatje moet ik zeggen.

Aangekomen in Oostenrijk werd ik ter plekke verliefd. Wat een prachtig land, wat een schitterende bergen, wat een lieflijke huisjes, wat een mooi verzorgde omgeving…. Enfin, zo kan ik nog wel even lof zingen op Karinthië.

William had niets te veel gezegd en de kop van dit stukje zegt het eigenlijk al; Motortour heeft niet voor niets de slogan; Uw begeleider in de Alpen. Want begeleiden dat heeft hij deze week gedaan! Niet enkel leidde hij ons langs de meest prachtige stukjes natuur, stopte hij op perfecte plekjes voor mijn ‘fotomomentjes’, maar hij weet tijdens de pauzes in pittoreske dorpjes ook heel veel te vertellen over de plekken waar we gereden hebben of op weg naar toe zijn. Ondanks de vele kilometers die we gereden hebben door Slovenië, Karinthië en Italië verdween het vakantiegevoel geen moment. Genietend van heerlijke lunches zoals authentieke Proscuitto in Italië of gegrilde forelfilet in Slovenië, was er ook tijd voor mij om even de kerkjes ter plekke in te duiken of wat straatjes door te struinen.

Kortom, kijk naar de begeleidende foto’s en weet als je een toer boekt bij Motortour van William van Amstel dat je motorvakantie niet meer stuk kan!

Note van Dieter
Wat moet ik hier nog aan toevoegen? Ook ik heb super genoten van deze trip. Het samen rijden ging inderdaad meteen goed en er ontstond een fijne teamspirit. Ik had ooit een trip met vrienden gedaan in de Vogezen en dat vond ik al helemaal geweldig. Het rijden in de bergen i.p.v. het (ook mooie) platte, vlakke België is een ervaring op zich. Maar wij waren niet de echte bergcolletjes in gegaan, dus tijdens de eerste rit met William moest ik echt wel even flink sturen en wennen. Eenmaal gewend wil je niet meer anders. De uitdaging in de vele haarspeldbochten, de stijgingen en dalingen tot meer dan 20% en de vlotte stukken met bochten waar je flink alert moet blijven, geven het motorrijden een totaal nieuwe dimensie en zijn echt wel de max! Een motortour met William is zeker voor herhaling vatbaar!!!

Reacties

Er zijn geen reacties.

Posting comments after has been disabled.

Nieuws

Faakersee Bike Week 2019

Een bezoek aan de Faakersee Bike Week gecombineerd met touren door Slovenië en Italië? Ik zeg doen! Van 3 tot 8 september 2019
Lees meer

U kunt elke periode boeken die u uitkomt!

Plannen voor een motorvakantie in Karinthië? Doen!
En geef er een extra dimensie aan door Motortour van William van Amstel  in te schakelen. Daar krijg je geen spijt van!
"Willem Laros "Fotografie Tekst Motorfiets Reizen Caravan Kampeerauto" voor MOTO73".

U kunt elke periode boeken die u uitkomt! U heeft al geboekt in Karinthië of u wilt er graag een motorvakantie in Karinthië. Ook dan kunt u profiteren van een heerlijke toer met een gids. Neem contact op!
 
Lees meer

Aanwezig op de Motorbeurs Utrecht in 2020

Volgend jaar is Motortour wederom aanwezig op de Motorbeurs Utrecht met een eigen stand in 2020. U kunt tijdens de beurs uw periode vastleggen, waarbij Motortour de begeleiding als gids verzorgd. Wees op tijd en voorkom teleurstelling! Het standnummer is Hal 9 NTB.
Lees meer

Volg ons op Facebook

Ervaringen

14-07

Rien en Nella in Karinthiƫ

Rijden met William van Amstel is een ervaring die je niet snel vergeet.
Lees meer

14-07

De professionele begeleiding van William

Wij, Peter en Helen Witte hebben een week met William door Karintië, Slovenië en Italië getourd! Het was een geweldige week !!!! Goed, het weer zat erg mee maar wat ons vooral erg goed is bevallen is de professionele begeleiding die William geeft! 
Lees meer

23-10

Bibian en Dieter

Toeren met dé begeleider in de Alpen: Motortour! Weet als je een toer boekt bij Motortour van William van Amstel dat je motorvakantie niet meer stuk kan!
Lees meer