"Uw gids in de Alpen"

Adrie en Evelien

In 2012 hielden wij voor het eerst vakantie bij camping Alpenfreude in Wertschach, Karinthië. Hier hebben wij op de camping William ontmoet. Vanaf de camping maakt hij talloze ritten op de motor. Contact was snel gelegd. William vroeg of wij samen met hem een aantal ritten wilde maken. Camping Alpenfreude ligt in de zogenaamde Dreiländereck, zowel Italië als Slovenië liggen op steenworp afstand. Wat is het daar mooi! Voor 2013 was onze keuze snel gemaakt; weer naar Alpenfreude. In januari al gereserveerd. William was al een paar weken in Oostenrijk om routes uit te zetten. William is afgelopen winter druk bezig geweest met het uitzetten van verschillende routes in de omgeving. Nou daar wilden wij wel wat van rijden!

Allereerst gingen we van Slovenië naar Italië. Via Tarvisio, Predil, Bovec, Cividale del Friuli naar Venzone, een prachtig historisch stadje, omringt door een enorme muur. Hier op het marktplein pauze genomen en even genoten van de in lavendelproducten gespecialiseerde winkeltjes. Vervolgens via Moggio, Tarvisio en Arnoldstein in Oostenrijk terug naar Alpenfreude. Onze tweede rit ging door Karinthië, via Feistritz, Dobriach, Bad Kleinkirchheim, Feldkirchen, Sankt Veit en Klagenfurt naar Maria-Wörth aan de Wörthersee. Hier een lekkere lange pauze gehad en genoten van het mooie weer en heerlijke lunch.

Daarna via Velden en de Faakersee terug naar de camping. De derde en laatste rit van deze vakantie ging naar Slovenië. Via de Würzenpass - een lekkere bochtige route - naar Kranjka Gora, Jesenice en Bled. Bled is zeer toeristisch, op een terras aan het water koffie gedronken en daarna weer opgestapt. Vervolgens naar Bohinska Bistrica gereden alwaar we geluncht hebben. Daarna de bergroute richting Bled genomen en via Tarvisio en Arnoldstein naar de camping. Deze drie routes waren tussen de 250 en 300 km en hebben alle drie een ander karakter. Karinthië is groen en glooiend, terwijl Slovenië groen en ruig is. Italië is weer anders. Overal grote meren waar je kunt genieten van watersport of gewoon, niets doen en rondkijken. Wij vertrokken meestal rond 9.30 uur en kwamen dan tussen 15.30 en17.00 uur weer terug op de camping. Wij weten dat we ons de komende jaren niet hoeven te vervelen want er is nog voldoende te zien en te genieten in deze omgeving.
Adrie en Evelien

Reacties

Er zijn geen reacties.

Posting comments after has been disabled.

Nieuws

Faakersee Bike Week 2019

Een bezoek aan de Faakersee Bike Week gecombineerd met touren door Slovenië en Italië? Ik zeg doen! Van 3 tot 8 september 2019
Lees meer

U kunt elke periode boeken die u uitkomt!

Plannen voor een motorvakantie in Karinthië? Doen!
En geef er een extra dimensie aan door Motortour van William van Amstel  in te schakelen. Daar krijg je geen spijt van!
"Willem Laros "Fotografie Tekst Motorfiets Reizen Caravan Kampeerauto" voor MOTO73".

U kunt elke periode boeken die u uitkomt! U heeft al geboekt in Karinthië of u wilt er graag een motorvakantie in Karinthië. Ook dan kunt u profiteren van een heerlijke toer met een gids. Neem contact op!
 
Lees meer

Aanwezig op de Motorbeurs Utrecht in 2020

Volgend jaar is Motortour wederom aanwezig op de Motorbeurs Utrecht met een eigen stand in 2020. U kunt tijdens de beurs uw periode vastleggen, waarbij Motortour de begeleiding als gids verzorgd. Wees op tijd en voorkom teleurstelling! Het standnummer is Hal 9 NTB.
Lees meer

Volg ons op Facebook

Ervaringen

14-07

Rien en Nella in Karinthiƫ

Rijden met William van Amstel is een ervaring die je niet snel vergeet.
Lees meer

14-07

De professionele begeleiding van William

Wij, Peter en Helen Witte hebben een week met William door Karintië, Slovenië en Italië getourd! Het was een geweldige week !!!! Goed, het weer zat erg mee maar wat ons vooral erg goed is bevallen is de professionele begeleiding die William geeft! 
Lees meer

23-10

Bibian en Dieter

Toeren met dé begeleider in de Alpen: Motortour! Weet als je een toer boekt bij Motortour van William van Amstel dat je motorvakantie niet meer stuk kan!
Lees meer